Спаржу як лікувальну рослину знали ще в античні часи. Власне, і садили її з такою метою. В епоху Відродження її вважали афродизіаком і тому заборонили вживати ченцям. Крім своїх поживних якостей, спаржу часто садять і як декоративну рослину. Головний плюс спаржі - це клітковина. Крім цього вона багата вітамінами А, К, Е, а також калієм, магнієм і залізом. І при всьому цьому спаржа залишається низькокалорійним продуктом. Що може бути краще? Об'єднавши такий корисний продукт із живильним і смачним беконом, ви отримаєте дуже цінну і смачну страву, яку можна готувати як на сніданок чи обід, так і до легкої вечері.
Якщо спаржа біла, тоді потрібно очистити її шкірку, зелену - чистити не треба. Далі відламати тверду частину спаржі.
Спаржу покласти в киплячу воду і варити її протягом 5 хвилин.
Після чого зняти спаржу з вогню, дати їй охолонути. Остуджену спаржу обернути в смужку бекону.
Твердий сир натерти на дрібній терці.
У деко, змащене соняшниковою олією, скласти спаржу обгорнуту беконом і зверху засипати натертим сиром.
Деко поставити в духовку, розігріту до 180°C і випікати приблизно 20 хвилин.