Спаржа, запечена з беконом і сиром
Кількість порцій - 10
Час приготування - 40 хв

Спаржа, запечена з беконом і сиром

Спаржу як лікувальну рослину знали ще в античні часи. Власне, і садили її з такою метою. В епоху Відродження її вважали афродизіаком і тому заборонили вживати ченцям. Крім своїх поживних якостей, спаржу часто садять і як декоративну рослину. Головний плюс спаржі - це клітковина. Крім цього вона багата вітамінами А, К, Е, а також калієм, магнієм і залізом. І при всьому цьому спаржа залишається низькокалорійним продуктом. Що може бути краще? Об'єднавши такий корисний продукт із живильним і смачним беконом, ви отримаєте дуже цінну і смачну страву, яку можна готувати як на сніданок чи обід, так і до легкої вечері.

Інгридієнти

  • Спаржа (біла або зелена) - 300 г.
  • Сир (Пармезан) - 50 г.
  • Бекон - 10 полосок

Етапи приготування

  • 01

    Якщо спаржа біла, тоді потрібно очистити її шкірку, зелену - чистити не треба. Далі відламати тверду частину спаржі.

  • 02

    Спаржу покласти в киплячу воду і варити її протягом 5 хвилин.

  • 03

    Після чого зняти спаржу з вогню, дати їй охолонути. Остуджену спаржу обернути в смужку бекону.

  • 04

    Твердий сир натерти на дрібній терці.

  • 05

    У деко, змащене соняшниковою олією, скласти спаржу обгорнуту беконом і зверху засипати натертим сиром.

  • 06

    Деко поставити в духовку, розігріту до 180°C і випікати приблизно 20 хвилин.