Паштет із курячої печінки з гранатовим желе
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г

Паштет із курячої печінки з гранатовим желе

Сьогодні ми хочемо навчити вас готувати паштет із курячої печінки з гранатовим желе. Паштет - це фарш з дичини, м'яса, печінки, яєць, грибів, трюфелів, приготований особливим чином. Паштет дуже часто готують з печінки. Щоб надати приємного і цікавого смаку в печінкові паштети додають різні добавки у вигляді цибулі, морквини, соку різних фруктів. Паштет з курячої печінки ми готуватимемо з гранатовим желе. Смак виходить незвичайний і складний. Така страва виходить дуже витонченою. Паштет можна подавати у вигляді бутербродів, а можна вживати з різними видами закусок. До речі, завдяки ефектному червоному гранатовому желе зверху паштету, він відмінно виглядатиме на святковому столі.

Інгридієнти

  • Куряча печінка - 500 г.
  • Вершки (10-20%) - 200 мл.
  • Цибуля ріпчаста - 100 г.
  • Морква - 100 г.
  • Гранатовий сік - 250 мл.
  • Вершкове масло - 100 г.
  • Желатин - 5 г.
  • Мелений мускатний горіх - 0,5 ч. л.
  • Сіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Цибулю почистити від лушпиння та дрібно порізати. Моркву промити і натерти на крупній тертці.

  • 02

    На сковороді розтопити столову ложку вершкового масла.

  • 03

    Печінку порізати великими шматочками й обсмажити на сковороді. Приблизно по 3 хвилини на кожну сторону.

  • 04

    Додати цибулю, моркву і добре перемішати. Смажити ще 15-20 хвилин до повної готовності печінки і м'якості овочів.

  • 05

    Потім за смаком посолити і поперчити, посипати мускатним горіхом. А слідом влити в сковороду вершки.

  • 06

    Зменшити вогонь і тушкувати протягом 3-5 хвилин.

  • 07

    Потім сковороду зняти з вогню і весь вміст перекласти в комбайн. Туди ж додати решту вершкового масла.

  • 08

    Все подрібнити в однорідну масу. Рідкий паштет перекласти в глибоку ємність не до самого верху. Ємність поставити в холодильник на 30 хвилин для охолодження і загущення.

  • 09

    Для желе необхідно: залити желатин гранатовим соком і залишити настоюватися на хвилин 10.

  • 10

    Потім підігріти на невеликому вогні до 30-40 градусів, перемішати, щоб желатин розчинився. Остудити.

  • 11

    Вийняти паштет з холодильника і акуратно залити його отриманою сумішшю.

  • 12

    Знову поставити ємність в холодильник години на 4, щоб желе повністю застигло.

  • 13

    Паштет добре їсти на хлібі або просто так.