Сьогодні ми хочемо навчити вас готувати паштет із курячої печінки з гранатовим желе. Паштет - це фарш з дичини, м'яса, печінки, яєць, грибів, трюфелів, приготований особливим чином. Паштет дуже часто готують з печінки. Щоб надати приємного і цікавого смаку в печінкові паштети додають різні добавки у вигляді цибулі, морквини, соку різних фруктів. Паштет з курячої печінки ми готуватимемо з гранатовим желе. Смак виходить незвичайний і складний. Така страва виходить дуже витонченою. Паштет можна подавати у вигляді бутербродів, а можна вживати з різними видами закусок. До речі, завдяки ефектному червоному гранатовому желе зверху паштету, він відмінно виглядатиме на святковому столі.
Цибулю почистити від лушпиння та дрібно порізати. Моркву промити і натерти на крупній тертці.
На сковороді розтопити столову ложку вершкового масла.
Печінку порізати великими шматочками й обсмажити на сковороді. Приблизно по 3 хвилини на кожну сторону.
Додати цибулю, моркву і добре перемішати. Смажити ще 15-20 хвилин до повної готовності печінки і м'якості овочів.
Потім за смаком посолити і поперчити, посипати мускатним горіхом. А слідом влити в сковороду вершки.
Зменшити вогонь і тушкувати протягом 3-5 хвилин.
Потім сковороду зняти з вогню і весь вміст перекласти в комбайн. Туди ж додати решту вершкового масла.
Все подрібнити в однорідну масу. Рідкий паштет перекласти в глибоку ємність не до самого верху. Ємність поставити в холодильник на 30 хвилин для охолодження і загущення.
Для желе необхідно: залити желатин гранатовим соком і залишити настоюватися на хвилин 10.
Потім підігріти на невеликому вогні до 30-40 градусів, перемішати, щоб желатин розчинився. Остудити.
Вийняти паштет з холодильника і акуратно залити його отриманою сумішшю.
Знову поставити ємність в холодильник години на 4, щоб желе повністю застигло.
Паштет добре їсти на хлібі або просто так.