Бажана гостя, мексиканська кухня із нотками іспанських традицій уміє дивувати. Цього разу підкорювати нас буде страва Чилі кон карне (що з іспанської означає "чилі з м'ясом"). Набір продуктів незвичайний. Тут і гострота (перець чилі) і пікантна солодкість (шоколад) - набір кулінарних мексиканських особливостей. Наприклад, м'ясо й асорті з різних добавок і спецій давно стале і звичне поєднання, і може мінятися залежно від смакових переваг. Також, за бажанням, можна зменшити у страві гостроту. Вийде в міру гостро і збадьорююче. Обов'язково виділіть час на приготування страви мексиканської кухні!
М'ясо (яловичину) порізати на дуже маленькі шматочки. Покласти в миску і ненадовго відкласти у сторону.
У сковороді підігріти соняшникову олію. Узяти м'ясо і обсмажити. Готування яловичини повинне дійти від випарювання рідини до початку зарум'янювання.
Перейти до прянощів і овочів. Орегано, перець чілі і зіру змішати в ступці і подрібнити.
Овочі очистити і помити: часник, чилі, цибулю, болгарський перець. Нарізати кубиками і покласти в миску.
Тим часом, обсмажене м'ясо перекласти в каструлю. У сковороду, де готувалося м'ясо всипати цибулю. Обсмажити до прозорості і підсипати інші овочі. Помішати все і готувати 3 хвилини. Засипати спеції.
На слабкому вогні протушкувати суміш ще 3 хвилини. Готову овочеву суміш висипати в каструлю з м'ясом.
Залити вміст каструлі консервованими томатами. Потім - 1/2 склянки окропу (можна замінити бульйоном). Посолити. Додати цукор і перемішати.
Тушкувати 90 хвилин на слабенькому вогні. Після - засипати квасолю. В цей час розрізати лайм навпіл. Видавити з половинки сік. Влити в каструлю.
Не забувати помішувати. Тушкувати, накривши кришкою, ще 30 хвилин. Шоколад (гіркий) поламати на шматочки і за 5 хвилин до готовності страви всипати в каструлю. Знову добре перемішати. Готово!