Чудовий, простий у приготуванні і дуже смачний сирний пиріг, який складається з двох шарів: нижній – пісочна крихта, а «верхівка» – ніжна сирно-сметанна маса з приємним ароматом ванілі. Незаперечна гідність сирної випічки в тому, що її практично неможливо зіпсувати: за умови «не перетримати в духовці» вона завжди виходить неймовірно м'якою і ніжною, має пористу, повітряну текстуру і «маслянистий» смак. Пропонований пиріг дозволяє з користю використовувати залишившийся з учорашнього дня запас кисломолочного сиру, який відмовляються їсти (як часто трапляється) Ваші діти. А ось така смачна і цікава випічка вже точно не залишить без уваги навіть найпримхливіших ласунів.
Нарізати кубиками масло і розтопити на водяній бані. Додати печиво і подрібнити в блендері. Духовку розігріти до 180°C. Укласти масу з печива у форму і випікати близько 10 хвилин.
Відокремити жовтки від білків. Сир протерти через сито, змішати з жовтками, ваніллю, сметаною, просіяним кукурудзяним борошном. Білки збити з цукром в пишну масу.
Обережно змішати сирну і білкову маси. Вилити начинку на корж з печива. Поставити в духовку і випікати близько 40 хвилин.