Сирний пиріг
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г

Сирний пиріг

Чудовий, простий у приготуванні і дуже смачний сирний пиріг, який складається з двох шарів: нижній – пісочна крихта, а «верхівка» – ніжна сирно-сметанна маса з приємним ароматом ванілі. Незаперечна гідність сирної випічки в тому, що її практично неможливо зіпсувати: за умови «не перетримати в духовці» вона завжди виходить неймовірно м'якою і ніжною, має пористу, повітряну текстуру і «маслянистий» смак. Пропонований пиріг дозволяє з користю використовувати залишившийся з учорашнього дня запас кисломолочного сиру, який відмовляються їсти (як часто трапляється) Ваші діти. А ось така смачна і цікава випічка вже точно не залишить без уваги навіть найпримхливіших ласунів.

Інгридієнти

  • Масло вершкове - 75 г.
  • Печиво - 120 г.
  • Кисломолочний сир - 375 г.
  • Сметана - 375 г.
  • Ваніль - 5 г.
  • Яйце куряче - 5 шт.
  • Борошно кукурудзяне - 65 г.
  • Цукор - 160 г.

Етапи приготування

  • 01

    Нарізати кубиками масло і розтопити на водяній бані. Додати печиво і подрібнити в блендері. Духовку розігріти до 180°C. Укласти масу з печива у форму і випікати близько 10 хвилин.

  • 02

    Відокремити жовтки від білків. Сир протерти через сито, змішати з жовтками, ваніллю, сметаною, просіяним кукурудзяним борошном. Білки збити з цукром в пишну масу.

  • 03

    Обережно змішати сирну і білкову маси. Вилити начинку на корж з печива. Поставити в духовку і випікати близько 40 хвилин.