Рибне філе, тушковане з помідорами, зеленню і часником
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Рибне філе, тушковане з помідорами, зеленню і часником

Один з найкращих способів приготувати рибу – тушкувати її разом з овочами. Перш за все, хочеться відзначити, що при такому варіанті приготування риба зберігає свою користь – цінні вітаміни і мінерали, необхідні для нормального функціонування нашого організму. Кисло-солодкі стиглі томати, обсмажені в олії з часником і спеціями, утворюють чудовий ароматний соус. Він робить смак риби більш багатим і насиченим, а також забираює зайву жирність. Завдяки тому, що овочі розташовані зверху, вони насичують рибу соком, що виділяється, надаючи їй ніжність. Запікати рибку можна не на загальному деку, а в порційних горщиках. Відповідно, в кожен укласти шматочки риби, овочі та зелень.

Інгридієнти

  • Риба - 1 кг
  • Помідори - 500 г
  • Часник - 2 зуб.
  • Лимон - 1 шт.
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Кріп - 20 г
  • Петрушка - 20 г
  • Олія рослинна - 50 мл

Етапи приготування

  • 01

    Часник очистити від лушпиння і дрібно нарізати. Розігріти олію на сковороді. Помідори помити, нарізати кубиками. Обсмажити часник на сковороді, потім додати помідори, сіль і перець.

  • 02

    Зелень помити, просушити і дрібно нарізати. Духовку розігріти до 180 градусів. Рибу помити, нарізати порційними шматками, збризнути соком лимона і додати сіль.

  • 03

    Змастити деко олією. Викласти рибу, потім овочі і зелень. Поставити деко в духовку і запікати близько 20 хвилин.