Вишуканий салат з червоної капусти
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Вишуканий салат з червоної капусти

Всі ми любимо, коли їжа не просто ситна, щоб набити нею шлунок, але і коли вона корисна. Якщо вже по-чесному, то їжа повинна не просто задовольняти наші апетити і приносити задоволення, а й, в першу чергу, дарувати нам красу і здоров'я. Ні, ми не закликаємо вас відмовитися від пельменів, млинчиків і шашлику, а лише пропонуємо доповнити раціон ось таким ефектним, яскравим, легким - і при цьому дуже і дуже корисним - салатом. До речі, він особливо актуальний у холодний "безвітамінний" сезон, хоча і влітку теж буде цілком доречний. До того ж, червона капуста низькокалорійна.

Інгридієнти

  • Червонокачанна капуста - 1 невеликий качан
  • Мандарини або апельсини - 2-3 шт.
  • Волоські горіхи - 50 г
  • Бальзамічний оцент - 50 мл
  • Мед - 1 ст.л.
  • Оливкова олія - 4 ст.л.
  • Мелений чорний перець - за смаком
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Капусту дрібно нарізати, трохи посолити і добре пом'яти руками.

  • 02

    З'єднати бальзамічний оцет, оливкову олію і мед і збити вінчиком або виделкою.

  • 03

    Отриманим соусом залити капусту, ще трохи посолити, поперчити, накрити кришкою і прибрати в холодильник маринуватися мінімум на 30 хвилин.

  • 04

    Тим часом на сухій сковороді злегка підсмажити горіхи, після подрібнити їх (не сильно).

  • 05

    Мандарини або апельсини почистити (можна зняти також тонку прозору шкірку з часточок) і нарізати середніми шматочками.

  • 06

    З'єднайти замариновану капусту, горіхи та цитрусові і акуратно перемішати.