Всі ми любимо, коли їжа не просто ситна, щоб набити нею шлунок, але і коли вона корисна. Якщо вже по-чесному, то їжа повинна не просто задовольняти наші апетити і приносити задоволення, а й, в першу чергу, дарувати нам красу і здоров'я. Ні, ми не закликаємо вас відмовитися від пельменів, млинчиків і шашлику, а лише пропонуємо доповнити раціон ось таким ефектним, яскравим, легким - і при цьому дуже і дуже корисним - салатом. До речі, він особливо актуальний у холодний "безвітамінний" сезон, хоча і влітку теж буде цілком доречний. До того ж, червона капуста низькокалорійна.
Капусту дрібно нарізати, трохи посолити і добре пом'яти руками.
З'єднати бальзамічний оцет, оливкову олію і мед і збити вінчиком або виделкою.
Отриманим соусом залити капусту, ще трохи посолити, поперчити, накрити кришкою і прибрати в холодильник маринуватися мінімум на 30 хвилин.
Тим часом на сухій сковороді злегка підсмажити горіхи, після подрібнити їх (не сильно).
Мандарини або апельсини почистити (можна зняти також тонку прозору шкірку з часточок) і нарізати середніми шматочками.
З'єднайти замариновану капусту, горіхи та цитрусові і акуратно перемішати.