Капуста маринована
Кількість порцій - 6
Час приготування - 30 хв

Капуста маринована

Дуже швидкий і легкий спосіб маринування капусти. Для того щоб маринад просочив рівномірно всю капусту, і вона швидше просолилася, укладати в контейнер або банку її необхідно не дуже щільно. Маринована протягом 5 годин капуста може досить довго зберігатися в холодильнику при низьких температурах, зберігати всі свої властивості і не псуватися. З такої капусти готують прекрасні борщі, щі і навіть супи. Маринована капуста є прекрасною закускою, апетитним гарніром до багатьох страв домашньої кухні, прекрасною основою для салатів у безлічі рецептів.

Інгридієнти

  • Капуста - 2 кг.
  • Морква - 6 шт.
  • Перець болгарський - 600 г.
  • Мускатний горіх - 1/2 шт.
  • Лавровий лист - 5 шт.
  • Перець запашний горошок - 10 шт.
  • Вода - 0,5 л.
  • Сіль - 4 ст. л.
  • Цукор - 370 г.
  • Оцет яблучний - 0,5 л.

Етапи приготування

  • 01

    Узяти капусту вагою 2 кг. Помити. Нашаткувати. Перекласти в миску.

  • 02

    Зайнятися морквиною. Очистити і помити. Потім натерти на великій терці. Пересипати до капусти.

  • 03

    Болгарський перець солодкий помити. Видалити насіння. Потім знову обмити. Нарізати соломкою. Всипати до овочів.

  • 04

    Овочі перемішати. Додати духмяний перець горошком (10 шт.) і лавровий лист. Натерти мускатний горіх і перейти до маринаду.

  • 05

    Маринад: в гарячу кип'ячену воду додати сіль, оцет і цукор. Полити капусту. Поставити на капусту вантаж. Залишити на 5 годин при кімнатній температурі.