Дуже швидкий і легкий спосіб маринування капусти. Для того щоб маринад просочив рівномірно всю капусту, і вона швидше просолилася, укладати в контейнер або банку її необхідно не дуже щільно. Маринована протягом 5 годин капуста може досить довго зберігатися в холодильнику при низьких температурах, зберігати всі свої властивості і не псуватися. З такої капусти готують прекрасні борщі, щі і навіть супи. Маринована капуста є прекрасною закускою, апетитним гарніром до багатьох страв домашньої кухні, прекрасною основою для салатів у безлічі рецептів.
Узяти капусту вагою 2 кг. Помити. Нашаткувати. Перекласти в миску.
Зайнятися морквиною. Очистити і помити. Потім натерти на великій терці. Пересипати до капусти.
Болгарський перець солодкий помити. Видалити насіння. Потім знову обмити. Нарізати соломкою. Всипати до овочів.
Овочі перемішати. Додати духмяний перець горошком (10 шт.) і лавровий лист. Натерти мускатний горіх і перейти до маринаду.
Маринад: в гарячу кип'ячену воду додати сіль, оцет і цукор. Полити капусту. Поставити на капусту вантаж. Залишити на 5 годин при кімнатній температурі.