Кистибий – традиційна старовинна страва, що вийшла завдяки злиттю кращих кулінарних традицій татарської та башкирської кухонь. Вона являє собою прісний борошняний коржик, змащений вершковим маслом, з рясною начинкою всередині. Найбільш популярна начинка – пшенична каша, овочеве рагу або картопляне пюре (віднедавна). Начинку кладуть на одну половинку коржа, потім накривають другою частиною, тому з вигляду кистрибий нагадує невеликий пиріг з незащіпленними краями. Якщо Ви дотримаєтесь всієї технології приготування страви, коржі вийдуть пишними, еластичними і ні в якому разі не сухими. Здивуйте домочадців цією споконвічно татарською стравою. Можемо гарантувати: вони залишаться задоволені.
Картоплю помити, очистити, залити холодною водою і відварити до напівготовності. Злити воду, розім'яти картоплю на пюре. Зелену цибулю помити, просушити і дрібно нарізати. Додати цибулю до пюре і перемішати.
Змішати воду, молоко, сіль і просіяне борошно. Замісити тісто і дати йому відпочити близько 15 хвилин. Розкачати тісто в коржі діаметром близько 20 см.
Суху сковороду розігріти. Обсмажити коржі на сковороді. Кожен коржик змастити вершковим маслом з двох сторін і скласти навпіл. Покласти в середину пюре і подавати.