Суп-пюре із сочевиці
Кількість порцій - 2
Час приготування - 1 г 20 хв

Суп-пюре із сочевиці

Всі знають, що їсти перші страви бажано щодня. Особливо це важливо для дітей, для їх зростаючого організму. Але й дорослим не слід нехтувати рідкими стравами, щоб не нажити собі проблем зі шлунком. Щоб якось урізноманітнити ваш раціон, пропонуємо спробувати приготувати суп із сочевиці. По-перше, велика різноманітність ще нікому не шкодила. По-друге, страва, безперечно, має бути корисною. У цьому вже не сумнівайтеся - сочевиця була відома ще в Давньому Єгипті як чудодійна рослина. У ній дуже багато рослинного білка і мала кількість жиру. Тому вона легко засвоюється організмом. А ще це сподобається тим, хто рахує калорії.

Інгридієнти

  • Борошно - 12 г.
  • М'ята (суха) - 3 г.
  • Сочевиця (червона) - 210 г.
  • Перець червоний - за смаком
  • Паста томатна - 15 мл.
  • Олія - 50 г.
  • Масло вершкове - 20 г.
  • Сіль - за смаком
  • Лимонний сік - 5 г.

Етапи приготування

  • 01

    Помити склянку сочевиці та поставити її варити бажано в скороварці. Води потрібно буде 2,5 літри. Варити потрібно близько години, оскільки в результаті такого довгого варіння, сочевиця розвариться повністю до пюреподібного стану.

  • 02

    Коли сочевиця звариться відставити її та окремо, потрібно поставити на вогонь місткість, в котру налити олію, та додати вершкове масло. Нагріти масло та олію, додати борошно та просмажити. Коли борошно трохи просмажиться, додати томатну пасту. Томатна паста надасть супу і приємний колір, і приємний смак. Тепер просмажити масло, олію, борошно та томатну пасту. Потім, після того, як паста трохи просмажиться, потрібно туди ж (увага, не в суп, а в масло, олію, борошно та томатну пасту) додати червоний перець та м'яту. Постійно помішуючи трохи  пропарити (хвилини 2-3).

  • 03

    Потім вилити цю суміш до сочевиці, додати сіль, та можна їсти. В Туреччині цей суп їдять, додаючи до тарілки трохи лимонного соку.