Ніжний кекс із кабачків цукіні
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г 30 хв

Ніжний кекс із кабачків цукіні

Випічки домашніх кексів бувають такі різноманітні, що аж часом губишся, який же вибрати, щоб приготувати на сьогоднішню вечерю. Рецепт кексу з цукіні хороший тим, що вам не потрібно спочатку замішувати тісто, а потім викладати зверху на ньому начинку. Ви просто замішуєте всі разом. Це значно економить час, а тому можна встигнути приготувати щось ще, поки кекс знаходиться в духовці. Цукіні має значно м'якіший смак, ніж звичайний кабачок. Тому його і додають в кекс. А до того ж у ньому дуже мало калорій, так що можете взяти собі це на замітку - цукіні хороший для схуднення! Ну і звичайно ж у цукіні дуже багато різних вітамінів.

Інгридієнти

  • Яйця - 2 шт.
  • Олія - 0,5 ст.
  • Цукор коричневий - 1 ст.
  • Цукор ванільний - 0,5 ч. л.
  • Цукіні - 0,5 ст.
  • Борошно - 140 г.
  • Сода - 0,5 ч. л.
  • Розпушувач - 0,5 ч. л.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Кориця - 0,5 ч. л.
  • Волоські горіхи - 70 г.

Етапи приготування

  • 01

    Змішати яйця з коричневим і ванільним цукром, додати олію. Додати терті на дрібній тертці цукіні.

  • 02

    Далі потрібно змішати всі сухі інгредієнти: борошно, сіль, розпушувач, соду та подрібнені горіхи.

  • 03

    Потім потрібно з'єднати рідку суміш із сухою. Має вийти рідке тісто.

  • 04

    Тісто треба вилити у форму, вистелену пергаментом для випікання (пергамент змастити маслом).

  • 05

    Випікати 30 хвилин при температурі 180°С. Слід уважно стежити за тим, щоб кекс пропікся.

  • 06

    Готовий кекс вийняти і остудити.