Геніальне рішення смачно і корисно поїсти ви знайдете у цій страві - супі з броколі. Присутність в цьому рецепті цвітної капусти і безпосередньо броколі, говорить вже про дієтичний склад страви. На заході цей овоч вже гучно заявив про себе і завоював почесне звання найкориснішого продукту, а зараз непомітно увірвався і на нашу кухню підкорювати своїми корисними якостями. Сидите на дієті? Включайте в програму харчування цей рецепт. Ну, а для тих, хто хоче урізноманітити легкий супчик, пропонуємо додати у кінці приготування вершки. Таким чином вийде незвичайно ніжний смак. Відірватися буде неможливо!
У каструлю налити води, викласти броколі і цвітну капусту. Варити на сильному вогні 10 хвилин. І тим часом перейти до наступного етапу.
Цибулю-шалот (або ріпчасту) покришити, часник дрібно нашаткувати. Поставити ємність на вогонь, влити по 1 ст. л. вершкового масла і рослинної олії, всипати цибулю і пасерувати до прозорості. Додати часник, і в останню чергу гриби (підійдуть шампіньйони). Посолити і перемішати. Залишити готуватися 10 хвилин, потім долити бульйон.
У блендер помістити усі інгредієнти. Подрібнити до утворення пюре. Перелити в окрему каструлю і додати 100 мл. вершків. І, якщо суп буде занадто густим, можна розвести його курячим бульйоном.