Суп із броколі
Кількість порцій - 5
Час приготування - 30 хв

Суп із броколі

Геніальне рішення смачно і корисно поїсти ви знайдете у цій страві - супі з броколі. Присутність в цьому рецепті цвітної капусти і безпосередньо броколі, говорить вже про дієтичний склад страви. На заході цей овоч вже гучно заявив про себе і завоював почесне звання найкориснішого продукту, а зараз непомітно увірвався і на нашу кухню підкорювати своїми корисними якостями. Сидите на дієті? Включайте в програму харчування цей рецепт. Ну, а для тих, хто хоче урізноманітити легкий супчик, пропонуємо додати у кінці приготування вершки. Таким чином вийде незвичайно ніжний смак. Відірватися буде неможливо!

Інгридієнти

  • Броколі - 400 г.
  • Цвітна капуста - 300 г.
  • Печериці - 200 г.
  • Цибуля-шалот - 2 шт.
  • Часник - 2 зубчики
  • Курячий бульйон - 200 мл.
  • Вершки - 100 мл.
  • Оливкова олія - 1 ст. л.
  • Вершкове масло - 1 ст. л.
  • Петрушка - пучок
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    У каструлю налити води, викласти броколі і цвітну капусту. Варити на сильному вогні 10 хвилин. І тим часом перейти до наступного етапу.

  • 02

    Цибулю-шалот (або ріпчасту) покришити, часник дрібно нашаткувати. Поставити ємність на вогонь, влити по 1 ст. л. вершкового масла і рослинної олії, всипати цибулю і пасерувати до прозорості. Додати часник, і в останню чергу гриби (підійдуть шампіньйони). Посолити і перемішати. Залишити готуватися 10 хвилин, потім долити бульйон.

  • 03

    У блендер помістити усі інгредієнти. Подрібнити до утворення пюре. Перелити в окрему каструлю і додати 100 мл. вершків. І, якщо суп буде занадто густим, можна розвести його курячим бульйоном.