Суфле по-сицилійськи
Кількість порцій - 4
Час приготування - 45 хв

Суфле по-сицилійськи

Суфле по-сицилійськи – ніжний десерт італійської кухні з цитрусовими нотками соковитого апельсина. Легкість і повітряну текстуру вказаній страві надають збиті яєчні білки з цукром. Рецепт ласощів досить простий і не викликає складнощів. Приготовану жовткову суміш не забувайте час від часу помішувати аж до охолодження, щоб запобігти появі скоринки. Суфле необхідно випікати порційно в спеціальних формочках, в них же і подавати. Після приготування десерт присипати цукровою пудрою. Подавати на стіл можна разом з вершками.

Інгридієнти

  • Борошно пшеничне - 2 ч. л.
  • Молоко - 8 ст. л.
  • Масло вершкове - за смаком
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Яйце куряче - 5,5 шт.
  • Апельсини - 150 г.

Етапи приготування

  • 01

    У мисці змішати цукор і яєчні жовтки, розтерти. Додати в миску борошно, натерту цедру апельсинів, масло, вилити молоко. Поставити суміш на вогонь, постійно помішуючи довести до загустіння. Після, остудити помішуючи.

  • 02

    Яєчні білки збити, всипати до них цукор, перемішати, додати часточки апельсина. Змішати білкову суміш з охолодженою борошняною, перемішати.

  • 03

    Форму для випікання змастити маслом, присипати борошном, викласти в неї суміш, поставити в розігріту духовку на 12-15 хвилин. Подавати відразу ж.