Вішісуаз
Кількість порцій - 12
Час приготування - 40 хв

Вішісуаз

Тільки за назвою можна вгадати, звідки родом вішісуаз – суп із цибулі, який прийнято подавати холодним. Пропонуємо в домашніх умовах приготувати незвичайний, вишуканий французький суп, який принесе вам легкість і казкову насолоду. Незважаючи на непросту назву, готувати суп дуже і дуже просто. Потрібно лише дотримуватися інструкції - і перед вами з'явиться повна вітамінів тарілка крем-супу. Цибуля-порей поліпшує діяльність печінки і жовчного міхура, лікує від атеросклерозу, від почекаменних хвороб, покращує обмін речовин. Про корисні властивості ріпчастої цибулі знає навіть першокласник. Вершки додадуть супу ніжності, а курячий бульйон наповнить організм енергією. Експериментуйте і насолоджуйтеся!

Інгридієнти

  • Масло вершкове - 75 г.
  • Цибуля ріпчаста - 350 г.
  • Цибуля-порей - 1,5 кг.
  • Картопля - 750 г.
  • Бульйон курячий - 3,5 л.
  • Вершки - 285 мл.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Цибулю очистити від лушпиння і дрібно нарізати. Картоплю помити, очистити і нарізати маленькими кубиками. Цибуля-порей порізати кружальцями.

  • 02

    У каструлі розтопити вершкове масло, додати цибулю і обсмажити до золотистого кольору. Додати в каструлю цибулю-порей і обсмажувати ще 5 хвилин. Потім додати картоплю і влити бульйон. Варити близько 30 хвилин.

  • 03

    Суп трохи охолодити і подрібнити блендером до стану пюре. Додати в суп вершки, сіль і перець. Ще раз подрібнити блендером і подавати.