Тільки за назвою можна вгадати, звідки родом вішісуаз – суп із цибулі, який прийнято подавати холодним. Пропонуємо в домашніх умовах приготувати незвичайний, вишуканий французький суп, який принесе вам легкість і казкову насолоду. Незважаючи на непросту назву, готувати суп дуже і дуже просто. Потрібно лише дотримуватися інструкції - і перед вами з'явиться повна вітамінів тарілка крем-супу. Цибуля-порей поліпшує діяльність печінки і жовчного міхура, лікує від атеросклерозу, від почекаменних хвороб, покращує обмін речовин. Про корисні властивості ріпчастої цибулі знає навіть першокласник. Вершки додадуть супу ніжності, а курячий бульйон наповнить організм енергією. Експериментуйте і насолоджуйтеся!
Цибулю очистити від лушпиння і дрібно нарізати. Картоплю помити, очистити і нарізати маленькими кубиками. Цибуля-порей порізати кружальцями.
У каструлі розтопити вершкове масло, додати цибулю і обсмажити до золотистого кольору. Додати в каструлю цибулю-порей і обсмажувати ще 5 хвилин. Потім додати картоплю і влити бульйон. Варити близько 30 хвилин.
Суп трохи охолодити і подрібнити блендером до стану пюре. Додати в суп вершки, сіль і перець. Ще раз подрібнити блендером і подавати.