Вживати рибу в запеченому вигляді дуже корисно, оскільки при такому способі обробки рибний продукт збереже усі свої корисні і цінні властивості. Хек же в запеченому вигляді вийде дуже легким і поживним. У знайомий нам смак запеченого хеку додадуть новий відтінок сметана і гірчиця. Що знадобиться від вас при приготуванні цього рецепту - пів години вільного часу і позитивний настрій. Вже не терпиться спробувати і поринути в кулінарну насолоду? Тоді дійте і користуйтеся нашим рецептом.
Кріп обмити, обсушити і дрібно нарізувати. Часник очистити і пропустити через прес. Взяти сметану, лимонний сік і гірчицю і помістити все в одну миску. Поперчити, посолити і гарненько перемішати. Залишити соус і перейти до наступного етапу.
Свіжу рибку в першу чергу промити, очистити від луски. Обрізати плавники і вичистити нутрощі. Знову обмити. Викласти на рушник і обсушити.
Відокремити філе від хребта, зробивши при цьому надріз уздовж хребта. (Голову можна залишити для рибного бульйону)
Застелити фольгою невелику форму для запікання і обмазати маслиновою олією. Рибу посолити, поперчити і намазати раніше приготованим соусом. Усе змастити маслиновою олією.
Розігріти духовку до 180°C градусів і направити рибу запікатися хвилин 30, до утворення золотої скоринки. Прикрасити зеленню і шматочками лимона.