Запіканка з фаршем і рисом
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г

Запіканка з фаршем і рисом

Запіканки по праву знаходяться в списку найпопулярніших страв повсякденної кухні і бувають найрізноманітніші: м'ясні, овочеві, сирні, рибні. Умовно їх можна поділити на дві групи: солодкі і несолодкі. Запропонований рецепт - запіканка з фаршем і рисом. Цей рецепт не вимагатиме від Вас багато часу і екзотичних продуктів. Таку запіканку можна вживати як повноцінне блюдо на обід або вечерю, так як воно містить і м'ясо, і гарнір, і овочі. Фарш для цієї страви можна використовувати будь-який. У будь-якому випадку вийде смачно і ситно.

Інгридієнти

  • Яловичий фарш - 500 г.
  • Рис - 150 г.
  • Цибуля ріпчаста - 200 г.
  • Морква - 200 г.
  • Капуста - 200 г.
  • Сметана - 100 г.
  • Томатна паста - 3 ст. л.
  • Куркума - 0,5 ч. л.
  • Cіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Соняшникова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    У каструлю висипати рис і залити його 3 склянками води. Додати 0,5 ч. л. куркуми і стільки ж солі. Добре перемішати.

  • 02

    Поставити каструлю на середній вогонь і варити рис приблизно 20 хвилин після закипання.

  • 03

    Поки варитися рис, цибулю очистити від лушпиння і дрібно нарізати.

  • 04

    Моркву натерти на крупній тертці, капусту тонко нашаткувати.

  • 05

    На сковороді розігріти олію і обсмажити цибулю, щоб вона стала прозорого кольору.

  • 06

    Потім додати моркву, за смаком посолити і поперчити і смажити ще приблизно 5 хвилин.

  • 07

    Розморозити фарш, посолити і поперчити за смаком і перемішати.

  • 08

    До томатної пасти і сметани (окремо) додати приблизно 3-5 ст. л. води. Добре перемішати.

  • 09

    Форму для випікання змастити олією. Викласти рис і розподілити його рівномірно по поверхні.

  • 10

    Зверху викласти капусту рівним шаром і посолити трохи.

  • 11

    Полити капусту томатним соусом.

  • 12

    Потім рівномірно викласти весь фарш на капусту.

  • 13

    На фарш викласти смажену моркву з цибулею і залити зверху сметанним соусом.

  • 14

    Форму поставити в розігріту до 180°С духовку. Випікати близько 50-60 хвилин.

  • 15

    .