Запіканки по праву знаходяться в списку найпопулярніших страв повсякденної кухні і бувають найрізноманітніші: м'ясні, овочеві, сирні, рибні. Умовно їх можна поділити на дві групи: солодкі і несолодкі. Запропонований рецепт - запіканка з фаршем і рисом. Цей рецепт не вимагатиме від Вас багато часу і екзотичних продуктів. Таку запіканку можна вживати як повноцінне блюдо на обід або вечерю, так як воно містить і м'ясо, і гарнір, і овочі. Фарш для цієї страви можна використовувати будь-який. У будь-якому випадку вийде смачно і ситно.
У каструлю висипати рис і залити його 3 склянками води. Додати 0,5 ч. л. куркуми і стільки ж солі. Добре перемішати.
Поставити каструлю на середній вогонь і варити рис приблизно 20 хвилин після закипання.
Поки варитися рис, цибулю очистити від лушпиння і дрібно нарізати.
Моркву натерти на крупній тертці, капусту тонко нашаткувати.
На сковороді розігріти олію і обсмажити цибулю, щоб вона стала прозорого кольору.
Потім додати моркву, за смаком посолити і поперчити і смажити ще приблизно 5 хвилин.
Розморозити фарш, посолити і поперчити за смаком і перемішати.
До томатної пасти і сметани (окремо) додати приблизно 3-5 ст. л. води. Добре перемішати.
Форму для випікання змастити олією. Викласти рис і розподілити його рівномірно по поверхні.
Зверху викласти капусту рівним шаром і посолити трохи.
Полити капусту томатним соусом.
Потім рівномірно викласти весь фарш на капусту.
На фарш викласти смажену моркву з цибулею і залити зверху сметанним соусом.
Форму поставити в розігріту до 180°С духовку. Випікати близько 50-60 хвилин.
.